|
|||||||
| Справка | Весь чат | Пользователи | Календарь | Сообщения за день | Поиск |
| Ваше Xобби Кто чем занимается в свободное время, помимо игр. |
![]() |
|
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
|
|
#1 |
|
Champion
![]() |
I recommend this website https://pokkiesslots.com/book-of-dead/ for its incredible return on investment. With you can earn a living if you catch the right moment. The main advantage is the regular occurrence of honest jackpots. Gambling here brings real rewards that can be immediately withdrawn to a bank card. Everything is as simple and transparent as possible, with no hidden conditions or deception. Try your luck!
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Patriarch
![]() |
Adım Xədicə, əlli dörd yaşım var, Şəkidə yaşayıram. Bütün ömrüm boyu ipək xalça toxumuşam. Şəki xalçaları məşhurdur, dünyada tanınır. Əllərimlə toxuduğum xalçaları satır, ailəmi dolandırıram. İşim çətindir, amma mən bu işi sevirəm. Xalça toxumaq mənim üçün ibadətdir, hər bir ilmədə ürəyim var, hər bir naxışda sevgim var. Ötən il bir hadisə oldu ki, həyatımın ən gözlənilməz anlarından biri oldu. O hadisə mənə göstərdi ki, həyat bəzən ən gözlənilməz ilmələrdə gizlənir.
Həmin gün böyük bir sifarişlə işləyirdim. Xarici müştəri üçün çox bahalı bir xalça toxuyurdum. Aylarla çalışdım, gecə-gündüz toxudum. Nəhayət, xalça hazır oldu. Çox gözəl alınmışdı, Şəkinin ən gözəl naxışları, ən gözəl rəngləri, ən incə ilmələri. Müştəriyə göndərdim. Bir həftə sonra xəbər gəldi ki, xalça yolda itib. Müştəri pulu da vermədi. Mən aylarla əməyimi itirdim, pulumu itirdim. Borclar var idi, ailə var idi, nə edəcəyimi bilmirdim. Çox kədərləndim, xalça toxumağa da həvəsim qalmadı. Həmin günlərdə qızım Aygün yanıma gəldi. Bakıda oxuyur, ağıllı uşaqdır. Gördü məni belə, dedi: "Ana, sən niyə belə üzgünsən?" Dərdimi ona danışdım. Aygün bir az fikirləşdi, dedi: "Ana, sən heç onlayn kazinoda oynamısan?" Təəccübləndim, dedim: "Nə danışırsan, qızım? Mən xalçaçıyam, qumar oynamaram". Dedi: "Ana, mən demirəm qumar oyna. Amma bir proqram var, Mostbet deyirlər, çox adam oynayır, uduş qazanır. Mən özüm də oynayıram, hərdən uduram da". Telefonunu çıxartdı, mənə göstərdi. Dedi: "Bax, mostbet apk yükle yazıb axtarsan, proqramı yükləyə bilərsən. Çox asandır". Aygün gedəndən sonra fikirləşdim. Bəlkə bir cəhd edim? Nə itirəcəm ki? Cibimdə iyirmi manat var idi, onu itirsəm, daha pis olmayacaq. Telefonu götürdüm, Aygünün dediyi kimi, mostbet apk yükle yazıb axtardım. Proqramı yüklədim, qurdum. Qeydiyyatdan keçdim. Oyunlara baxdım, çox maraqlı gəldi. Rəngarəng, həyəcanlı, müxtəlif. On manat yatırdım, oynamağa başladım. Əvvəl qaydaları başa düşmürdüm, amma getdikcə öyrəndim. Bir az udurdum, bir az uduzurdum. Vaxt necə keçdi, özüm də bilmədim. Səhər oldu, mən hələ də oynayırdım. On manat iyirmi oldu, iyirmi qırx oldu, qırx səksən oldu. Həftələr keçdi. Hər axşam xalça toxuyub qurtarıb bir az oynayırdım. Uduzdum da, uddum da. Səksən manat yüz altmış oldu, yüz altmış üç yüz iyirmi oldu. Tələsmirdim, ehtiyatlı idim. Əsas məqsəd itirdiyim xalçanın əvəzini çıxarmaq idi. Bir ay keçdi, üç yüz iyirmi manatım var idi. Hələ də kifayət deyildi, amma ümidimi itirmirdim. İkinci ayın sonunda bir gecə böyük uduş gəldi. Seçdiyim oyun "Sweet Bonanza" idi. Konfetlər, meyvələr, şirniyyatlar. Üç yüz iyirmi manatım var idi. Kiçik mərclər edirdim, beş manat, on manat. Bir mərcdə ekrandakı simvollar fırlanmağa başladı. Dayanmadı. Rəqəmlər artdı, artdı, artdı. Min oldu, iki min oldu, üç min oldu, beş min oldu. Dayandı. Beş min manat. Mən donub qaldım. Gözlərimə inanmadım. Bir də baxdım, yenə beş min manat. O an nəfəsim kəsildi. Yerimdən qalxdım, otaqda gəzməyə başladım. Sevincdən ağlamaq istədim, amma göz yaşlarım axdı. Xalçamın ilmələri gözümün qabağına gəldi, sanki hər bir ilmə bir uduş idi, sanki toxuduğum naxışlar canlanmışdı. Dərhal pulu çıxartdım. O pulun bir hissəsi ilə itirdiyim xalçanın əvəzini çıxardım, müştəriyə pulu qaytardım. Bir hissəsi ilə də ailəmin ehtiyaclarını ödədim. O gündən sonra yenə xalça toxumağa başladım. İndi toxuduğum xalçalar daha da gözəldir, hər bir ilmədə ürəyim var, hər bir naxışda sevgim var. O gecəni heç vaxt unutmaram. O konfetləri, o meyvələri, o sevinci. Və bilirsiniz nə maraqlıdır? O gecə mən təkcə pul qazanmadım, mən həyatımı qazandım. Xalçalarım qayıtdı, toxumağım qayıtdı, həyatım qayıtdı. İndi hər dəfə mostbet apk yükle yadıma düşəndə, təbəssüm edirəm. O proqram mənə bir dərs verdi: həyatda hər şey ola bilər. Ən gözlənilməz anda, ən gözlənilməz yerdə, ən böyük sürpriz gizlənə bilər. Mənim üçün o sürpriz Şəkidə, xalçamın ilmələrinin arasında, bir oyunun içində gizlənmişdi. Və mən onu tapdım. İndi hər gün xalça toxuyuram, ilmələri sayıram, naxışları düzürəm. Həyatım yenə sadədir, yenə xoşbəxtəm. Hər səhər durub toxumağa başlayıram, ipləri yoxlayıram, rəngləri seçirəm. Axşam evə qayıdıb toxuduğum xalçaya baxıram, gülümsəyirəm. Xoşbəxtəm. Çünki bilirəm ki, həyat hər an yeni bir sürpriz hazırlayır. Mən o sürprizlərə açıqam. Və ən böyük sürpriz isə həyatın özüdür. O gecə, o uduş, o sevinc... hamısı bir xatirədir. Bir təbəssümdür. Və mən bu xatirəni həmişə qoruyacağam. Xalçam toxunur, ilmələr düzülür, mən buradayam, xoşbəxtəm. |
|
|
|